3 Mässor
1 Event

Delta som utställare eller partner 2025

Träffa företagsledning, produktionsledning, tekniker, ingenjörer, enhetschefer, konstruktörer, operatörer och andra beslutsfattare inom den tillverkande industrin.

307

Dagar kvar till nästa mässa

Boka monter

Träffa hela industrin under två intensiva säljdagar

Gör fler affärer och ta plats på industrins viktigaste och mest betydelsefulla mötesplats när alla beslutsfattare samlas under ett tak för att leta nya leverantörer och samarbeten. Automationsteknik 2025, Processexpo 2025 och Underhållsteknik 2025 är en unik kombination av tre mötesplatser som visar hela produktionslinjen. För industrin finns det ingen viktigare mötesplats och de nämner inspiration och att göra affärer bland de viktigaste anledningarna till att besöka mässan. Det är därför mässan är det perfekta tillfället att visa nya produkter, tjänster och lösningar samt träffa potentiella kunder med stort köpinflytande.

Här samlas 250 utställare och över 4000 besökare. Delta som utställare, partner eller sponsor och träffa mängder av personer i ledande positioner från hela industrin. Kontakta oss för att boka en monter idag.

Information om tidigare Live Expo-mässor

+ 4500

Besökare

Möten, nya insikter, kompetensutveckling
och utbyte av erfarenheter

+ 800

SEMINARIE DELTAGARE

Ta del av inspirerande och insiktsfulla
föreläsningar

+ 250

Utställare

Företag och organisationer
som visar upp de bästa lösningarna för dig

Tre mässor
under ett tak

Välkommen till Industrimässorna Öresund på Malmömässan.
Tre mässor under två dagar, som skapar en gemensam mötesplats är Industrimässorna Öresund skyltfönstret för den framtida produktionsindustrin och ambitionen att skapa en hållbar och effektiv produktion i Norden framöver.

1 biljett = tre mässor

Som Nordens största och viktigaste mässa 2025 för smart automation, robotteknik och digital transformation, samlar Automationsteknik 2025 alla representanter från företag och organisationer som utvecklar framtidens smarta och hållbara industri.

ProcessExpo 2025 är den största och viktigaste mötesplatsen för processindustrin 2025. Mässan visar tekniken, produktionsutrustningen och lösningarna med fokus på energi, grön innovation och effektiv produktion. Här utvecklas framtidens processindustri.

Underhållsteknik 2025 är den största mötesplatsen Norden 2025 för produktionsinriktat underhåll. Underhållet är en av de viktigaste funktionerna för driftsäkerhet, hållbarhet, effektivisering och ökad lönsamhet i framgångsrik produktion och industri.

Därför ska du ställa ut eller delta som partner

Ansikte mot ansikte

Ansikte mot ansikte har visat sig vara det överlägset mest effektiva sättet att sälja produkter och tjänster. Varje utställare och partner genomför i snitt 80 kundmöten, under två intensiva dagar träffar du lika många kunder som det normalt tar flera månader att träffa.

Maximera din exponering

Maximera din exponering, genom att ställa ut får ni stor och synlig exponering på mässan. Ni kommer dessutom också dra nytta av mötesplatsens omfattande marknadsföringskampanj före, under och efter mässan.

Besökarna

Här träffar du högkvalitativa besökare, beslutsfattare som det normalt inte går att boka möten med, de viktigaste inköparna kommer till mötesplatsen.

Tydlig ROI

Tydlig och mätbar ROI, du kan snabbt räkna hem kostnaden för dina möten och vad de genererat i affärer.

Mer än bara en mässa

Mässan har mängder med erbjudanden och aktiviteter på plats mötesplatsen är både en mässa och konferens. Konferens har otroligt mycket att erbjuda som man inte vill missa. Mängder med talare, branschseminarier och paneldiskussioner och en mängd aktiviteter och inspiration.

Nätverka

Nätverka med din bransch och möt företag som letar efter de produkter och tjänster du erbjuder. Under dagarna arrangeras mingel, nätverksträffar, paneldiskussioner och mycket mer, som tillsammans skapar en dynamisk mötesplats för hela handeln.

Komplett mötesplats med extra allt

Öppna Scener

Öppna scener, speakers corner och kunskapslounge – allt i ett. Här kan du lyssna in på trender, analyser, demos och spännande produkter när talarna intar våra scener på mässgolvet. Dela med dig av erfarenheter och kunskap med talare och branschkollegor i publiken. Bli inspirerad och ta med dig idéer hem.

Nätverksträffar och matchmaking

Samverka på de nätverksträffar som arrangeras. Knyt kontakt med likasinnade från olika branscher som delar samma framtidsvisioner för att utveckla nya spännande projekt, dela erfarenheter och kunskap tillsammans. Använd våra digitala verktyg för att smidigt boka möten med precis de personerna du vill träffa. På mässan pågår en ständig Matchmaking som leder till nya kontakter och nya möjligheter. Din nästa stora affär kan börja här!

Rekryteringstorg

Rekryteringstorg är en central mötesplats inom mässor och konferenser, där företag och jobbsökande kan knyta värdefulla kontakter. Syftet med ett rekryteringstorg är att underlätta rekryteringsprocessen genom att erbjuda en plattform där arbetsgivare och potentiella medarbetare kan mötas och interagera.

Kostnadsfri mässa

Mässan är kostnadsfri att besöka och här möter du 250 ledande leverantörer inom industrin. Det är en branschöverskridande mötesplats där du kan träffa en bredd av företag, experter och kollegor, allt på samma ställe. Här ser du den senaste tekniken och framtidens lösningar. Här finns utställare inom AI, digitalisering, energieffektivisering, Cyber Security, hydraulik, automation, predektivt underhåll, processtekniks utrusning, mätteknik, robotteknik, smart tillverkning, fastighetsautomation, mekatronik och mycket mer.

Mingel

Efter första mässdagen arrangeras ett fartfyllt mingel där du som besökare får chans att knyta nya kontakter. Ta del av prisutdelningar, tilltugg, live-uppträdande och överraskningar värda att minnas.

Prisutdelning av Guldhanden på vårat mingel

Genom Guldhanden vill Tidningen Automation sätta extra ljus på branschens drivna unga medarbetare och framtidens ledare inom tillverknings- process- och automationsteknik. Passa på att nominera någon av som du anser förtjänar ett erkännande av sitt betydelsefulla arbete.

Fokusområden

Gemensamt har de tre mässorna sju områden som det kommer att fokuseras kring:

Digitalisering, AI & Machine Learning, IoT, Molntjänster och Cyber Security

Smart manufacturing/Industri 4.0

Hållbar och grön industri

Energiförsörjning för industrin

Industriell säkerhet

Smart Underhåll

Kompetensförsäkring- och utveckling inom industrin – FUTURE OF WORK

Beslutsfattarna kommer till mässan

Två tredjedelar av deltagarna är involverade i att fatta investeringsbeslut i sina företag.

Bred branschstruktur

Industrimässorna Öresund samlar kärnindustrisektorerna på en plats – från process, automation, underhåll, energi, FoU och digitalisering till underleverantörer. Det här är platsen där utställare korsar gränserna för teknik och industri.

Nordiska beslutsfattare

Mässan besöks av 4 000 beslutsfattare från Svensk och Dansk industri, varav 60 % från närområdena och 40 % från övriga Sverige och Danmark.

Brett utbud av ämnen

Utställare får kunder genom innovation. Professionella besökare på mässan ser Industrimässorna Öresund som det viktigaste fönstret mot industrins framtid. Med sina fokusområden så visar Industrimässorna Öresund framtiden för produktionsindustrin.

Tydliga affärsmål

Besökare vill se och uppleva nya saker. Bland besökarnas främsta mål är sökandet efter innovationer och trender, utbyte av erfarenheter och information, nätverkande och skapa nya affärskontakter.

Intresse för tekniska ledare

Vad håller de stora spelarna på med? Det är något som intresserar alla mässbesökare. Globala marknadsledare vet att om du vill vara en av de stora spelarna måste du dyka upp på Industrimässorna Öresund.

Framgångsrik profil

Över 70 procent av de tillfrågade (Urval 208 företag i regionen) professionella besökarna uppgav att ett besök på Industrimässorna Öresund gynnar deras yrkesverksamhet avsevärt eller mycket väsentligt jämfört med ett besök på andra industrimässor. För en tredjedel är det till och med den enda mässan de kommer att besöka 2024/2025.rib

Besöksstatistik Nordic Live Expos mässor 2024

95%

95% 95% av besökarna uppgav att de var nöjda och kommer besöka mässan igen 2025

70%

70% 70% av besökarna uppgav att de under den närmaste tiden kommer att se över upphandling för de produkter/tjänster som visats på mässan

70%

70% 70% av besökarna beslutar eller påverkar inköp/upphandling

75%

75% 75% av besökarna innehar yrkesrollen chef eller ledare

72% av besökarna beslutar eller påverkar köp

70 av besökarna tar ett aktiv köpbeslut på mässan

54% av besökarna köper in Produkter/tjänster för över 500K

95% av besökarna är nöjda /mycketnöjda med sin upplevelse

95% av besökarna kommer att besöka mässan 2025

75% av besökarna är i ledande positioner

22% av besökarna arbetar på C-level

96% kommer för att ta del av innovationer och nya produkter

70% av besökarna kommer för att ta beslut om inköp

Vem besöker

På mässgolvet möter du företagsledning, produktionsledning, tekniker, ingenjörer, enhetschefer, konstruktörer och operatörer som bestämmer över företagens upphandlingar.

Besökarna kommer från följande branscher

Avlopp-, avfall och återvinningsindustri

Bygg och infrastruktur

Dator-, elektronik och optikindustri

Digitalisering- och konsultverksamhet

El- och elektronikindustrin

Energi

Fastigheter och fastighetsförvaltning

Flygindustrin

Fordonsindustrin (OEM) & leverantörer av fordonskomponenter

Forskning & Utveckling

Förnybar energi

Förpackningsindustrin

Grafisk- och tryckindustri

Gruv/mineralutvinningsindustri

Inspektion/kontroll

Installationsbranscherna El och VVS

IT- och telekom

Kemisk - och processindustrin

Livsmedels- och dryckesindustri

Logistik/ Lager/ Distribution

 

Läkemedel och Medicinteknik

Maskin- och verktygsindustri

Massa- och Pappersvaruindustri

Offentlig sektor

Pappers- och tryckeribranschen

Plast- och gummiindustrin

Reparation- och service

Råpetrolium- och naturgasindustri

Saneringsindustri

Smörjmedel- och smörjteknik

Sten-, betong-, glasindustri

Stål- och metallindustri

Sågverk-, byggnads- och förpackningsindustri

Teknisk konsultverksamhet

Textil- och beklädnadsindustri

Transportmedelsindustri inkl rederier och hamnar

Träförädlingsindustrin

Utbildning

Verkstadsindustrin

Se till att inte
missa
viktiga nyheter

Prenumerera på nyhetsbrevet
och håll dig uppdaterad om mötesplatsen.

I samband med detta godkänner jag att Nordic Live Expo hanterar mina personuppgifter. Hanteringen sker i enlighet med företagets integritetspolicy